Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Coquilles met prei en sinaasappelboter
Menugang: Voorgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vis
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
sap van 1 sinaasappel
0,4 dl kippenbouillon
75 gram koude boter, in blokjes
25 gram extra boter
olijfolie
2 plakjes doorregen bacon, in fijne reepjes
1 kleine prei, zeer fijn gesneden
6 grote coquilles
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook voor de saus het sinaasappelsap in een kleine steelpan tot de helft in. Voeg de kippenbouillon toe en klop er, beetje bij beetje, de blokjes boter door totdat de saus iets dikker is. Breng op smaak met zout en peper en houdt warm.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak de bacon goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon, zet terug op de warmtebron en laat hierin een klontje boter smelten. Voeg de prei toe en bak op hoog vuur zacht. Neem uit de pan en houdt warm.
  3. Verwarm voor de coquilles een scheutje olie in een koekenpan. Voeg wanneer deze heet is de coquilles met een klein klontje boter toe. Bak 1-2 minuten, keer de coquilles en bak ook deze zijde 1-2 minuten.
  4. Leg voor serveren 3 kleine bergjes prei op de borden en leg op ieder hoopje prei een coquille. Schep de saus rondom en bestrooi met de krokante stukjes bacon.
     
Lekker met: -