Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hartige taart met prei en gehakt
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 75 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Hartige taart, oven, gehakt, varkensvlees
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
2 eieren
700 gram prei
1 kleine ui
1 eetlepel olie
100 gram spekblokjes
350 gram gehakt
peper
zout
½ eetlepel majoraan
125 ml crème fraîche
1 eetlepel maïzena
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Vet een springvorm van ongeveer 24 cm in met wat boter. Rol de plakjes brooddeeg uit tot een cirkel en bekleed daarmee de springvorm inclusief de rand.
  2. Snijd de prei in ringen, snipper de ui.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Verhit de olie in een hapjespan en bak daarin de spekblokjes ca. 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak deze in ca. 5 minuten rul. Voeg de prei, ui, zout, peper en majoraan toe en bak het geheel 5 minuten.
  5. Laat het prei-gehaktmengsel uitlekken in een vergiet.
  6. Roer een papje van crème fraîche, eieren, maïzena, zout en peper.
  7. Vul de taart met het prei-gehaktmengsel. Schenk het papje over het mengsel.
  8. Laat de taart in ca. 40 minuten gaar en bruin bakken.
     
Lekker met: -