Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Mosselen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Vis
Bron: Overig
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
2 kilo mosselen
2 dl droge witte wijn
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Mosselen in koud water wassen. Kapotte exemplaren weggooien. Ook mosselen waarvan de schelp niet sluit nadat je er even op gedrukt hebt weggooien.
  2. Mosselen met wijn in een grote pan aan de kook brengen. Ongeveer 4 minuten laten doorkoken. Daarna omschudden en 2 minuten laten doorkoken, nogmaals omschudden en weer 2 minuten laten doorkoken. Serveer de mosselen zodra alle schelpen geopend zijn. Schelpen die tijdens het koken niet geopend zijn weggooien.
     
Lekker met: Stokbrood, sausjes