Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Beef Wellington
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Rundvlees, oven
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
200 gram gemengde paddenstoelen, grof gesneden
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
70 gram boter
zout
peper
½ dl cognac
500 gram tournedos
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 eidooier
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak de paddenstoelen ca. 4 minuten in een droge koekenpan. Voeg de ui, knoflook en 10 gram boter toe en bak het ca. 5 minuten mee. Schep de helft van de paddenstoelen uit de pan. Dit wordt voor de vulling gebruikt. Breng de andere helft op smaak met zout en peper (moet hartig zijn) en blus af met de cognac.
  3. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak hierin de tournedos in ca. 2 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin. Laat de tournedos afkoelen en wrijf deze in met zout en peper.
  4. Vorm van de plakjes bladerdeeg een rechthoek en rol deze uit tot 1 mm dikte. Leg in het midden van het bladerdeeg de niet-gekruide helft van het paddenstoelenmengsel. Leg hierop de tournedos. Sla de ′voor en achterkant′ van het bladerdeeg naar elkaar toe met een kleine overlapping. Plak het deeg vast met een beetje water. Sla de zijkanten naar binnen en plak ook dit vast met een beetje water zodat de vulling goed afgesloten is. Draai het bladerdeegpakket om en leg het op het bakblik. Bestrijk het met de eierdooier. Bak het in ca. 15 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  5. Laat de beef Wellington ca. 3 minuten rusten en snijd het in plakken.
  6. Verwarm het gekruide paddenstoelenmengsel opnieuw en serveer het bij de plakken Beef Wellington.
     
Lekker met: -