Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Rode kool
Menugang: Bijgerecht
Porties: 8
Bereidingstijd: 120 minuten
Keuken: Hollands
Kenmerken: Stoofschotel, vegetarisch
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 rode kool
½ ui, gesnipperd
3 appels, fijngesneden
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels kaneelpoeder
4 kruidnagels
4 laurierblaadjes
1 theelepel nootmuskaat
zout
1 eetlepel aardbeienjam
½ liter rode wijn
1 eetlepel suiker
scheutje azijn
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de harde witte kern uit de rode kool en snij de rest in zeer smalle reepjes.
  2. Bak de ui en appels ± 3 minuten zachtjes in de olijfolie. Schep het kaneelpoeder, kruidnagels, laurierblaadjes, nootmuskaat, zout, jam, kool en rode wijn erdoor en breng alles langzaam aan de kook. Voeg zoveel water toe dat de kool bijna onder staat. Breng opnieuw aan de kook en laat de kool in 1½ uur zachtjes gaar worden. Schep regelmatig om en voeg zo nodig extra water toe. Het vocht moet praktisch helemaal verdampt zijn. Voeg ± 5 minuten voor het einde van de kooktijd de suiker en azijn toe. Schep door en laat nog ± 5 minuten zachtjes koken.
     
Lekker met: -