Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Brownies met dadels en walnoten
Menugang: Nagerecht
Porties: 25
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Amerikaans
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: Blog: smikkelen en smullen
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
200 gram extra pure (minimaal 72% cacao) chocolade, in stukjes
175 gram boter of margarine
200 gram bloem
1 eetlepel bakpoeder, gezeefd
200 gram lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
snuf zout
4 eieren
150 gram walnoten, grof gehakt
100 gram verse dadels, ontpit en in reepjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Zet een grote pan met een laagje water op het vuur en hang daarin een ruime kom (niet het water rakend). Als het water kookt het vuur uitzetten en de boter en chocolade erin doen en laten smelten onder af en toe roeren.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout en roer goed door. Klop de eieren erdoor zodat het een glad beslag wordt. Voeg het gesmolten boter-chocolademengsel toe, nogmaals goed mengen. Als laatste de walnoten en dadels erbij en giet het in de vorm.
  4. Bak de brownies in 40-45 minuten gaar. Laat ze 10 minuten afkoelen en snij ze in stukken.
     
Lekker met: -