Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tapas: gemarineerde rode paprika's
Menugang: Hapje
Porties: 4
Bereidingstijd: 210 minuten
Keuken: Spaans, mediterraan
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Overig
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
2 rode paprika's
1 theelepel gedroogde tijm
1 teen knofloook, fijngesneden
3 eetlepels platte peterselie, fijgesneden
1 laurierblaadje
1 lente-uitje, in kleine ringetjes
1 theelepel paprikapoeder
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de grill op de hoogste stand. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg de stukken paprika met de schil naar boven onder de grill, totdat de schil blaren begint te vertonen en zwart wordt. Doe de paprika's dan in een hittebestendige plastic zak, sluit deze af en laat de paprikastukken afkoelen.
  2. Maak ondertussen een dressing van de tijm, knoflook, peterselie, laurierblaadje, lente-ui, paprikapoeder, olijfolie en rode wijnazijn.
  3. Haal de afgekoelde paprika's uit de zak en verwijder de schil. Als het goed is kun je de schil er nu makkelijk afwrijven of met een mesje verwijderen. Snijd de paprika's in reepjes en voeg deze toe aan de dressing. Laat enige uren marineren. Ik maak dit vaak al de dag van tevoren zodat de marinade er goed in kan trekken.
     
Lekker met: Broodjes