Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Banaan-kaneel-muffins
Menugang: Nagerecht
Porties: 8
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Amerikaans
Kenmerken: Vegetarisch, oven, taart
Bron: Donna Hay
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
80 gram fijne suiker
1 theelepel kaneel
125 ml zure room
1 ei
1 theelepel fijngeraspte citroenschil
40 ml plantaardige olie (ik heb olijfolie gebruikt)
75 gram banaan, fijngehakt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Leg een papieren vormpje voor kleine cakejes in een vorm voor kleine cakejes.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Voeg de suiker en kaneel toe en roer alles door elkaar.
  4. Neem een andere kom en doe daar de zure room, eieren, citroenschil en olie in en roer alles door elkaar. Roer vervolgens het zure room mengsel voorzichtig door het bloemmengsel.
  5. Spatel de banaan door je deegmengsel toe en vul de vormpjes.
  6. Bak de muffins 30-40 minuten in de oven en test of de muffin gaar is door er met een prikker of breinaald in te prikken.  
     
Lekker met: -