Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Quiche Lorraine met prei
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Frans, mediterraan
Kenmerken: Hartige taart, varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 plakjes deeg voor hartige taart
2 preien
250 gram gerookte spekblokjes
3 eieren
250 ml slagroom
75 gram geraspte Gruyère kaas
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Laat het hartige taart deeg ontdooien.
  3. Vet een taartvorm in en bekleed met de plakjes deeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen helemaal bedekt zijn.
  4. Prei goed wassen en in dunne ringen snijden.
  5. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de prei toe en bak nog ca. 5 minuten op hoog vuur mee. Haal de pan van het vuur en schep de kaas door de prei en spekjes. Doe het preimengsel in de taartvorm.
  6. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en breng op smaak met wat peper. Schenk het eimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in 45 minuten gaar en goudbruin.
     
Lekker met: Groene salade met tomaatjes