Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Salade Niçoise
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Frans, Mediterraan
Kenmerken: Maaltijdsalade, vis, slank
Bron: -
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
150 gram sla melange
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
150 gram haricots verts, schoongemaakt
1 potje zwarte olijven
1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
6 ansjovisfilets, uitgelekt
2 eieren
3 eetlepels fijngesneden peterselie
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamico azijn
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel mosterd
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de haricots verts in ca. 10 minuten gaar en laat afkoelen
  2. Kook de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat schrikken. Pel de eieren en verdeel in parten.
  3. Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel hierover de haricots verts, kerstomaatjes en tonijn.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, mosterd, knofloof en peper (naar smaak). Verdeel deze dressing over de salade
  5. Verdeel de olijven, ansjovisfilets en partjes ei over de salade en serveer.
     
Lekker met: -