Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Courgette spaghetti met bolognesesaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Slank, gehakt, rundvlees
Bron: Uit Pauline's keuken
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
2 courgettes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
250 gram rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl passata (=gezeefde tomatensaus)
1 theelepel oregano
peper
zout
Parmezaanse kaas, geraspt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Was de courgettes, snijd het kontje eraf en draai de courgette met een spirelli tot spaghetti slierten.
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui gaar. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee. Voeg dan de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
  4. Schep de courgette spaghetti door de saus en laat de courgette in ca. 2 minuten warm worden.
  5. Verdeel de courgette spaghetti over 2 borden en bestrooi het gerecht met wat gerapste Parmezaanse kaas.
     
Lekker met: -