Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kabeljauw met garnalen en witte wijn saus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Vis, slank
Bron: 24Kitchen
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
350 ml droge witte wijn
200 ml slagroom
100 gram Hollandse garnalen
4 kabeljauwfilets van ca. 150 gram
2 eetlepels bloem
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten. Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. Schenk de slagroom erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
  3. Verspreid ondertussen de bloem op een bord en haal de kabeljauwfilets door de bloem. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets ca. 3 minuten per kant. Breng de vis op smaak met zout en peper.
  4. Schep vlak voor het serveren de garnalen door de witte wijn saus. Verdeel de saus met de garnalen over 4 borden en leg de kabeljauw op de garnalen.
     
Lekker met: Peultjes en/of haricots verts