Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Frittata met champignons en spinazie
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: Italiaans, Hollands
Kenmerken: Vegetarisch, slank, oven
Bron: -
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 eieren
scheutje melk
1 eetlepel olijfolie
1 ui
250 gram champignons
300 gram gewassen spinazie
peper
zout
nootmuskaat
geraspte kaas
boter om in te vetten
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Vet een springvorm in met boter.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak in enkele minuten glazig. Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar. Schep tot slot de spinazie door de champignons en verwarm de spinazie tot deze begint te slinken.
  5. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef. Verdeel de spinazie over de springvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de eieren over de spinazie. Verdeel wat geraspte kaas over de frittata.
  6. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
     
Lekker met: -