Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Vijgen-sinaasappeljam
Menugang: Hapje
Porties: 1
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken:
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Tip Culinair
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
Voor ca. 0,5 liter:
250 gram gedroogde vijgen
250 ml (vers) sinaasappelsap
65 gram gele basterdsuiker
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwijder de steeltjes van de gedroogde vijgen en snijd de vijgen in stukjes.
  2. Breng de vijgen met het sinaasappelsap in een pan aan de kook en laat ze op zacht vuur va. 20 minuten koken.
  3. Pureer het vijgenmengsel kort met een staafmixer zodat de schilletjes gepureerd en de pitjes nog zichtbaar zijn. Voeg de basterdsuiker toe, breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook en laat het ca. 4 minuten al roerend borrelend koken.
  4. Schep de jam in een schone pot, sluit af met een deksel en laat afkoelen.
     
Lekker met: Een stukje pittige (Machego) kaas of notenbrood